Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen Elektriciteitsgevaar

Advies nodig? Advies nodig? Hoe gevaarlijke elektrische spanning signaleren? Communicatie kan ongevallen door elektrocutie beperken. Dergelijke ongevallen veroorzaken nog vaak brandhaarden die tot zware letsels en de dood kunnen leiden. Met de borden elektriciteitsgevaar waarschuwt u op een ondubbelzinnige manier de personen die blootgesteld zijn aan risico’s op elektrisering en elektrocutie, in uw gebouwen, stockageruimte of industriële site. Bij Seton heeft u de keuze uit verschillende materialen, afmetingen, vormen en bevestigingssystemen; uit borden met een pictogram, een pictogram en tekst of enkel tekst. Wij creëren ook gepersonaliseerde gevarenborden met uw eigen preventieboodschap.

1-92 van 147 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2

Borden elektriciteitsgevaar, een efficiënte preventietool


Elk mogelijk elektrisch gevaar moet duidelijk gesignaleerd worden om de veiligheid op uw site of in uw lokalen te verzekeren. Het is echter al voldoende om uw werknemers of frequente bezoekers aan te geven waar de risicozones zich bevinden en wat de te nemen voorzorgsmaatregelen zijn. Pictogrammen en borden elektriciteitsgevaar helpen u in uw preventiebeleid om verscheidene gevaren van elektrocutie te voorkomen. Zo kan u elektrisering (elektrocutie zonder dodelijk gevolg), brandwonden of ontploffingen vermijden. In België staat in het Koninklijk Besluit van 17 juni 1997 betreffende de veiligheids- en gezondheidssignalering op het werk, beschreven dat de aanwezigheid van waarschuwings- of gevaarborden verplicht is in een risicovolle elektrische omgeving. Borden voor elektriciteitsgevaar zijn het beste hulpmiddel in uw preventiebeleid om:
  • lichamelijke letsels (brandwonden, elektrisering, verstikking) en materiële schade (brandhaarden, ontploffingen) te vermijden

  • elektriciteitsgevaar te signaleren bij machines of elektriciteitskasten om de veiligheid op het werk te verhogen

  • het dragen van aangepaste PBM, zoals handschoenen of een veiligheidshelm, aan te moedigen

Borden elektriciteitsgevaar ISO 7010

Pictogrammen en gevaarborden ISO 7010 worden door iedereen direct herkend en begrepen. Deze universele veiligheidspictogrammen in bedrijven waarschuwen op een ondubbelzinnige manier voor de risico’s op elektrisering en elektrocutie. Ze zijn verkrijgbaar in een soepele sticker of hard bord. U kan uw ISO 7010-signalisatiemateriaal ook bestellen op rol. Heeft u tijdelijke risico’s op elektrisch gevaar te signaleren? Kies dan voor ons A-bord dat heel gemakkelijk te verplaatsen is.

Waarschuwingsborden voor hoogspanning, met levensgevaar

Een installatie met hoogspanning naderen is levensgevaarlijk. De veiligheidsafstand die gerespecteerd moet worden, hangt af van de hoogspanning. Hoe hoger deze is, hoe meer afstand u dient te bewaren. Gevaar voorkomen is dus reeds een vorm van beschermen. De pictogrammen hoogspanning zijn verkrijgbaar in hard bord of sticker, in retroreflecterende pictogrammen of stickers op rol. De mogelijkheden met tekst versterken de waarschuwingsboodschap: “Levensgevaar”, “Niet dichterbij komen” of “Niet inschakelen”.

Waakzaamheid en herinnering aan de veiligheidsregels

De risico’s op een ongeval door elektrocutie zijn veelvoorkomend en verscheiden, naargelang uw activiteiten en uw infrastructuur. Verwaarloos dus geen enkel aspect van uw preventiebeleid. Signaleer, bijvoorbeeld, de aanwezigheid van een aardingspunt om een gevaarlijke hoogspanningsleiding af te leiden in geval van nood. Om uw beschermingsmaatregelen te versterken, moedigt u ook uw werknemers aan om waakzaam te zijn: herinner hen aan de veiligheidsregels met waarschuwingsstickers, zoals in het geval van accu’s. Ten slotte dient u te allen tijde alert te zijn voor pictogrammen voor het verplicht dragen van PBM.

Ontdek online onze borden voor de bescherming van personen met pictogrammen die betrekking hebben op chemisch en biologisch gevaar, gevaar door machines of voor de handen.

Contacteer ons telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of per e-mail.