Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Veiligheidsspiegels

Advies nodig? Advies nodig? Wat is de juiste spiegel voor mijn magazijn? In een magazijn heerst altijd een drukte van jewelste, met vorkheftucks die als bezige bijen door de opslagplaats zwermen en voetgangers die rondlopen of zich met een step verplaatsen. Een magazijn staat dan ook nog eens vol met rekken, dozen en containers, vaak zo hoog dat er eigenlijk geen zicht is op wat er zich om een hoek afspeelt. Door veiligheidsspiegels te installeren in gevaarlijke hoeken of bochten verhoogt u de zichtbaarheid in meerdere richtingen, zodat ongelukken en botsingen voorkomen kunnen worden.

18 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Veiligheidsspiegels voor magazijn


Seton heeft een breed gamma aan veiligheidsspiegels die in een magazijn of kantoor geplaatst kunnen worden om de ruimte te kunnen observeren. Dat kan al eenvoudig met deze gekleurde veelzijdige buitenspiegels met een kijkafstand van 9 tot 20 meter. Het is een gewone vlakke spiegel, die – als hij goed geplaatst is – heel wat zicht kan bieden. In delicatere situaties is een geavanceerdere veiligheidsspiegel broodnodig om goed het zicht op het verkeer in het magazijn, op de rijlanen of op parkeerterreinen te garanderen. Het gamma verkeersspiegels is dan ook bijzonder uitgebreid: van bolspiegel tot kogelspiegel en zelfs een zelfreinigende, condensvrije veiligheidsspiegel 90°. Seton heeft ook spiegels in het gamma die u overal mee kunt nemen en tijdelijk plaatsen, zoals deze magnetische observatiespiegel met flexibele arm, verkrijgbaar in een diameter van 30 tot 65 cm. De spiegel is licht maar toch stevig en biedt uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij de magnetische voet plaatst u de spiegel vlug tijdelijk op een plat, metalen oppervlak. Geen metalen oppervlakken beschikbaar? Kies dan voor deze verplaatsbare controlespiegel met clip, die tijdelijk op verschillende soorten houders vastgemaakt kan worden. In sommige werkplaatsen heerst er een extreme hitte, maar ook dan kunt u nog altijd een veiligheidsspiegel plaatsen. Deze industriële spiegel om te gebruiken in hoge temperaturen is vervaardigd van roestvrij gegalvaniseerd staal en geeft zelfs in smelterijen en hoogovens geen krimp.

Welke veiligheidsspiegel kiezen?


Veiligheidsspiegel met 90°-zicht

Een veiligheidsspiegel met 90°-zicht biedt zicht vanuit twee richtingen. Deze ronde veiligheidsspiegel met 90°-zicht kan gebruikt worden voor de controle van werkposten, uitgangen van fabrieken, opslagplaatsen, parkeerterreinen of werven. U kunt zo een spiegel ook gebruiken om verborgen delen van een machine te zien. Hij is verkrijgbaar met een diameter van 40 tot 80 cm en wordt geleverd met de nodige muur- en paalbevestiging. Iets opvallender, door de rood-witte rand, is deze verkeersspiegel 90° van acryl. Mag het dan juist weer iets discreter en esthetischer, dan kiest u de observatiespiegel, 1/4 bol, 90° zicht. Deze hemisferische spiegel is bijzonder licht en is aangepast om in een hoek aan het plafond te bevestigen. Dit soort veiligheidsspiegel is ideaal om publieke ruimtes, ontvangstruimtes of gangen te observeren zonder dat uw interieur eronder lijdt. Zoekt u een draaibare spiegel, kies dan voor deze veiligheidsspiegel 90° met flexibele arm.

Veiligheidsspiegel met 180°-zicht

Een veiligheidsspiegel met 180°-zicht biedt zicht vanuit drie richtingen, waarmee u het gezichtsveld aanzienlijk vergroot tegenover de tweerichtingsspiegels van 90°. Met een observatiespiegel, 1/2 bol, 180° zicht controleert u grotere oppervlaktes zoals het verkeer in de gang, een kleine tot middelgrote kantoorruimte of grote delen van uw magazijn. Deze lichte, halfronde spiegel is ideaal geschikt voor plafondbevestiging. Om maximale visibiliteit te garanderen op kruispunten van wegen, inrijpoorten of uitgangen van een parkeerterreinen, tippen we deze verkeersspiegel voor parkeeruitgangen, 1/2 bol, 180° zicht. Verkrijgbaar met een kijkafstand van 4 tot 10 meter. De spiegel neemt weinig plaats in en kan horizontaal of verticaal bevestigd worden met behulp van de universele bevestiging voor muren en palen van 34 tot 90 mm doorsnede. Een handig machinerijtuig in elk magazijn is de vorkheftruck. Maar soms is het gevaarlijk laveren door de gangen. Daarom deze tip: rust de heftruck zelf uit met een achteruitkijkspiegel voor heftruck met 180° gezichtsveld, die dode hoeken elimineert en minimaal lichtinval reflecteert.
Wist u dat een veiligheidsspiegel in acryl 25 keer sterker is dan een spiegel in glas? Hij is dus veel minder breekbaar. Daarom kiezen we voor de meeste veiligheidsspiegels voor dit type.

Veiligheidsspiegel met 360°-zicht

Een veiligheidsspiegel met 360°-zicht biedt een volledige panoramische kijk in vier richtingen op een ruimte of gevaarlijke punten. Deze observatiespiegel met 360° zicht kan vastgezet worden met schroeven of opgehangen worden met de meegeleverde kettingen. Hij is verkrijgbaar in een diameter van 50 centimeter tot 1 meter. Aan de rand van de spiegel zit een afneembare rubberen pakking.

Meer informatie over veiligheidsspiegels? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.