0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Voedingsindustrie handschoenen

Advies nodig? Advies nodig? Welke handschoenen voor gebruik met voedsel? In de voedingssector zijn hygiënenormen van kapitaal belang. Seton biedt dan ook een breed gamma aan wegwerphandschoenen en herbruikbare handschoenen speciaal ontworpen voor werknemers die met voeding aan de slag moeten. Zo komen de handen niet in contact met het voedsel en wordt het risico op besmetting beperkt. Ze bestaan in verschillende materialen: nitril, stof, latex ... maak uw keuze.

3 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster

FAQ - Handschoenen voor voedselbereiding


Waarom speciale handschoenen voor de voedingsindustrie gebruiken?

In de voedingsindustrie, bijvoorbeeld op plaatsen waar eten bereid wordt, is handhygiëne van cruciaal belang, zowel voor de werknemers als voor de bezoekers. Omdat overdracht van bacteriën vooral via de handen gebeurt, is het raadzaam om altijd voedselveilige handschoenen te dragen. Ze zijn ook doeltreffend om werknemers te behoeden tegen de biologische risico's die gepaard gaan met de bereiding van voedsel. Seton biedt dan ook een breed gamma aan handschoenen voor voedselbereiding die voldoen aan de geldende normen en de werknemers afdoende beschermen.

Waaraan moeten handschoenen voor voedselbereiding voldoen?

Alle handschoenen die we hier voorstellen, zijn geschikt voor voedselbereiding. Ze dragen het bijbehorende pictogram (een glas en een vork) zoals voorgeschreven in Richtlijn 80/590 van de Europese Commissie.
Handschoenen voor de voedingsindustrie bestaan in verschillende materialen, die elk voor een specifiek gebruik geschikt zijn:
  • Handschoenen in nitril bieden een hoge graad van bescherming tegen heel wat solventen en chemische producten.

  • Handschoenen in stof met snijbestendig karakter zijn geschikt voor activiteiten als uitbenen of versnijden.

  • Latexhandschoenen in natuurrubber zijn aangewezen om de risico's op allergieën in te dijken.

Al deze voedselveilige handschoenen zijn bijzonder soepel en flexibel, waardoor de handvaardigheid voor de gebruiker gegarandeerd blijft. Bepaalde types handschoenen beschermen zelfs tegen de kou, tegen snijwonden, tegen gevaarlijke vloeistoffen of tegen mechanische risico's. Ze dragen dan telkens het overeenkomstige pictogram:
  • EN ISO 374:2016 / EN 16523-1:2015: bescherming tegen permeatie van handschoenen en manchetten

  • EN ISO 374-1:2016: handschoenen die bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën en micro-organismen.

  • EN 374-2: bescherming tegen waterlekken en luchtlekken

  • EN ISO 374-4:2013: bescherming tegen degradatie van de handschoenen

  • EN 374-5: bescherming tegen virussen en bacteriën.

Waarom zijn handschoenen voor voedselbereiding blauw?

Handschoenen die gebruikt worden bij voedselbereiding zijn meestal blauw. Dat is vooral om ze te laten opvallen tussen de voedselwaren. Blauw is immers een kleur die niet vaak voorkomt op ons bord: er bestaan weinig blauwe voedingsmiddelen. Het is dan ook gemakkelijk om ze terug te vinden bij verlies of om delen ervan vlug te vinden als ze scheuren. Om diezelfde reden bestaan er ook voorgesneden detecteerbare pleisters van textiel voor wie zich bezeert en nog met voedingswaren aan de slag moet.

Andere interessante producten

Handschoenen bij voedselbereiding zijn een eenvoudige, doeltreffende manier om risico's in te perken, maar alleen als de gebruiker daarbij een goede handhygiëne in acht neemt. Altijd de handen wassen is een hygiënische basisregel die overal op de werkvloer gerespecteerd moet worden. U kunt die kracht bijzetten door overal desinfecterende gels en zepen te plaatsen voor uw werknemers en bezoekers en posters voor hygiëne op het werk 'Hoe moet u uw handen wassen?' aan te brengen. Andere hulpmiddelen om een goede hygiënische omgeving te creëren in de voedingsindustrie zijn verder nog veiligheidsschoenen en -laarzen voor de voedingsindustrie, Beschermende overalls of detecteerbare oordoppen voor de agroalimentaire industrie.