Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Over Seton

Seton, de specialist in veiligheidsmateriaal en signalisatie op de werkvloer

Seton is van origine een Amerikaans bedrijf en is een dochteronderneming van de groep Brady Corp (Milwaukee, Wisconsin). Brady werd in 1914 opgericht en is vandaag de absolute wereldleider op het gebied van identificatieoplossingen en beveiliging. Brady biedt een groot aanbod van printsystemen, gespecialiseerde dataverzameling, alsook van allerhande kleefproducten zoals etiketten, borden en tapes van hoge kwaliteit.

Seton specialiseert zich in het produceren en verkopen van veiligheidsproducten, signalisatie en identificatie. Het bedrijf, gevestigd in 15 landen, beschikt over een gamma van meer dan 25.000 producten. Elk product werd geselecteerd door onze experten op basis van hun kwaliteit en functionaliteit. Seton is ook dé specialist in oplossingen op maat. Als u specifieke producten zoekt, of u wenst producten te personaliseren, dan helpen wij u aan de oplossingen die volledig beantwoorden aan uw wensen. Via de Seton webshop zijn alle producten bovendien snel en eenvoudig online te bestellen.

 

De rijke expertise van Seton: een duik in het verleden

De rijke geschiedenis van Seton

De Seton Nameplate Corporation werd in 1956 opgericht door Fenmore R. Seton in de Verenigde Staten. Het bedrijf maakt van bij de start deel uit van de Brady Corporation, en wordt wereldwijd één van de belangrijkste leveranciers van veiligheidsproducten en signalering.

Dhr. Seton begon al op 14-jarige leeftijd als ondernemer. De jonge Fenmore beleefde de zomerdagen aan de kust van Connecticut en verkocht er popcorn en nootjes. Ondanks het feit dat hij uit een familie van advocaten stamde, was het toen al duidelijk dat Seton een gevoel voor zaken had. In 1938 ging Fenmore studeren aan Yale, één van de meest prestigieuze scholen van de Ivy League. Na het lezen van een boek van Graham Irving over het opstarten van een postorderbedrijf, begint Seton aan de uitbouw van zijn imperium, samen met zijn vrouw Phyllis.

Vanaf 1952 beginnen de zaken echt goed te lopen, door het aanbieden van gepersonaliseerde plaatjes zoals naamplaatjes voor deurbellen. Twee jaar later vindt de eerste belangrijke klant zijn weg naar Seton. Deze onderneming, gespecialiseerd in air conditioning, plaatst aanzienlijke bestellingen voor plaatjes op maat. Snel volgen meer en meer nationale contracten, en verzamelt de firma SETON meer dan 100.000 klanten.

Het samenbrengen van kwaliteit en efficiëntie om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn,
dát is de missie van Seton!

Het bekomen succes was echter niet alleen te danken aan de gedrevenheid van Fenmore, maar kwam er mede dankzij de klantgerichte manier van werken. Hij en Phyllis zetten sterk in op klantvriendelijkheid. "Onze aanpak is dat we niet proberen om onze producten op te dringen aan onze klanten, maar dat we een gamma producten creëren die exact beantwoorden aan de wensen en noden van onze klant, en die voldoen aan de geldende, technische normen." Waarden die vandaag nog steeds centraal staan in het beleid van Seton.

Fenmore Seton gaat op pensioen in 1981, en verkoopt zijn bedrijf aan WH Brady. Onder de leiding van Dick Fisk, die later CEO wordt, breidt de groep het gamma producten uit, en versterkt zijn reputatie in de interationale markt als specialist in het produceren en verkopen van veiligheidsproducten, signalering en identificatie.

 

Seton, de wereld rond...

Seton deelt zijn expertise wereldwijd en is gevestigd in 15 landen, waaronder 10 landen in Europa en 5 verspreid over Amerika, Azië en Oceanië.

 

Seton wereldwijd

 

Hoe kunt u ons bereiken?

SETON
Lindestraat 20
9240 Zele
België

Tel.: 0800 58 082
E-mail: contact@seton.be

Vragen? Raadpleeg ook even onze FAQ pagina.