Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Lichtgevende signalisatie voor werven

Advies nodig? Advies nodig? Welke lichtgevende signalering gebruikt u voor uw werf? Om uw werf zichtbaarder te maken en zo de veiligheid te verhogen voor werknemers en weggebruikers, kunt u uw signalisatie afwerken met lampen en dagslapers. De lichten versterken de zichtbaarheid van werven vooral 's nachts en helpen de waakzaamheid van voetgangers en automobilisten te verhogen.

32 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Lichtgevende signalering voor werven


Wat is het nut van lichtgevende signalering op een werf?

Werfzones zijn vaak risicozones, vooral als ze gelegen zijn dichtbij of op een rijbaan. In dat geval moet het verkeer tijdelijk gewijzigd en/of omgeleid worden. Lichtgevende signalering helpt daarbij door de werf zichtbaar te maken en zo voetgangers en voertuigen alert te maken voor de potentiële gevaren.

De lichtgevende signalisatie helpt ook aan te geven dat een situatie veranderd is. Mensen zijn gewoontedieren en rijden vaak minder alert op plaatsen die ze gewend zijn. De opvallende signalisatie is nodig om mensen er tijdig op te wijzen dat een situatie gewijzigd is en dat ze waakzaam moeten zijn. Als uw werf een deel van de straat inneemt, plaatst u best ook verkeerslichten zodat de auto’s afwisselend in een richting door kunnen.

Welke soorten lichtgevende signalering kunt u plaatsen?


- Verkeersregelaars worden door mensen gebruikt om automobilisten en voetgangers te waarschuwen dat er een direct gevaar is. Daarnaast kan dit type lichtgevende signalering ook gebruikt worden om voertuigen aan te zetten tot vertragen en om aan te geven welke omleiding ze moeten volgen. De verkeersregelaar wordt vooral gebruikt in stadsomgevingen of wegen met weinig verkeer. Personen die een verkeersregelaar gebruiken moeten Fluorescerende werkkleding dragen om te garanderen dat ze zelf ook zichtbaar zijn voor anderen.

- Dagslapers zijn ontworpen om op een barrière, hek, kegel ... te plaatsen. U kunt ermee een signalering creëren die van ver zichtbaar is. Dat is vooral nodig bij drukke wegen zoals een autosnelweg. Zo worden automobilisten verwittigd dat er een gevaar is op de weg, dichtbij of verder af. Dagslapers kunnen onder meer op Omheining en signalisatie van de bouwplaats en Signalisatiekegels en accessoires geplaatst worden.

- Om het verkeer te regelen op een werfzone kunt u onze speciale verkeerslichten gebruiken. Zo'n signalering kan de bestaande borden annuleren en vervangen. Een verkeerslicht moet 30 meter voor de werfzone geplaatst worden en moet aangekondigd worden door Tijdelijke gevaarsborden voor kegel "Stoplicht" voor optimale veiligheid.

Om de signalering op uw werf af te werken plaatst u best ook Signalisatie voor werfvoertuigen . Zo kunt u ieders veiligheid garanderen op en rond uw werf.

Multi-inzetbare verlichting

Denk eraan dat bepaalde lichten erg interessante mogelijkheden hebben. Als de werken bijvoorbeeld langer dan een dag duren, kan u signalisatie plaatsen die ‘s nachts ook actief is. U moet de signalisatie dan activeren voor u vertrekt. Tenzij u een Dagslaper met led flitslamp koopt: die activeert vanzelf als het donker wordt. Ze kunnen erg lang gebruikt worden als ze verbonden zijn met een sterke batterij ( Batterij van 6 V voor verlichting op de werf ). Welke signalisatie u ook gebruikt, het is belangrijk dat de werknemers altijd Persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM dragen. Alleen zo zijn ze optimaal beveiligd.

Aanvullende producten - Lichtgevende signalisatie voor werven


Naast lichtgevende signalisatie kan u ook zorgen voor markeringen met tijdelijke verf of Afzetlinten voor werven . Ze vormen een ideale aanvulling op de lichtgevende signalisatie. Let er wel op dat uw verf zeker tijdelijk is, zodat ze gemakkelijk weer verwijderd kan worden.

Een andere belangrijke categorie is Borden voor signalisatie werkzaamheden . U kan borden kiezen die zichtbaar zijn vanop 150 of 250 m afstand.

Een Signalisatie voor werfvoertuigen is ook nodig om uw signalisatie compleet te maken en te zorgen voor meer veiligheid.

Ten slotte is het ook belangrijk dat werknemers Persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM dragen, zoals: fluorescerende veiligheidshesjes, Veiligheidshelmen , enzovoort.