Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)
Top 10 veiligheidsborden |

10 onmisbare veiligheidsborden voor uw bedrijf

Veiligheidsborden en -pictogrammen spelen een cruciale rol in noodsituaties. Er kan heel wat tijd gewonnen worden met een herkenbare signalisatie, die bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde EHBO-post, of de kortste weg naar het verzamelpunt weergeeft. De symbolen voldoen aan enkele internationale normen (waarvan de meest recente de ISO 7010-norm is) en zijn daarom universeel herkenbaar. Op die manier wordt de veiligheid steeds gewaarborgd, ongeacht een eventuele taalbarrière.

De Belgische wetgeving (KB van 17/06/1997 betreffende de veiligheids- en gezondheidssignalisatie op het werk) stelt enkele eisen in verband met de veiligheidssignalisatie op de werkvloer:

  • De gebruikte signalisatie moet zichtbaar en doeltreffend zijn.
  • De pictogrammen hebben een bepaalde kleur naargelang de boodschap die ze moeten overbrengen: rood voor verbod, blauw voor gebod, enz.
  • Het aanbrengen van een veiligheidssignalisatie is verplicht wanneer er bepaalde voorwerpen, machines, situaties, ... een gevaar kunnen betekenen voor de (gezondheid van de) werknemer of bezoeker.

 

Top 10

Seton brengt u hier een kleine selectie van de meest onmisbare veiligheidspictogrammen voor uw gebouwen en werkplaatsen.

Knowledge Center

Knowledge Center

Tips & Tricks

Raadpleeg het Knowledge Center voor een verzameling van handleidingen, gidsen en gebruiksaanwijzingen.