Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Bescherming voor magazijnrekken

Advies nodig? Advies nodig? Hoe beschermt u uw rekken in het magazijn? In een magazijn is er vaak veel heen en weer geloop. Het is dus een ware uitdaging om de veiligheid in het magazijn te verzekeren. Het gebeurt bijvoorbeeld geregeld dat er een vorkheftruck tegen rekken of dozen botst. Om het materiaal dat op de rekken staat te beschermen, kan u bepaalde maatregelen nemen. Seton biedt allerlei producten aan om uw rekken en het materiaal op de rekken te beschermen. Denk maar aan: schokdempers, aanrijdbeveiligingen, stootranden…

26 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Rekbescherming


Wat zijn de risico’s voor de rekken in een magazijn?

Er wordt heel wat rondgereden met vorkheftrucks, meubelrollers en elektrische stapelaars. Dit zijn grote toestellen die af en toe eens tegen een rek of doos aanbotsen. Dat kan leiden tot een breuk van de rekken of zelfs beschadigde producten. Ook een te grote lading aan producten op één plank van een rek kan ervoor zorgen dat een rek het begeeft.

Om nog een beter beeld te geven van de risico’s die verbonden zijn aan de rekken in uw magazijn, sommen we even de meest voorkomende ongevallen op:
1. Een val van een lading: Als een lading naar beneden valt van een rek kan dat ernstige gevolgen hebben. Zeker als er een werknemer in de buurt van het rek staat.
2. De breuk van een rek: in een magazijn rijden er zware toestellen rond zoals vorkheftrucks, meubelrollers, stapelaars,... Als deze materialen meermaals tegen uw rekken botsen, kan dat ervoor zorgen dat uw rekken snel versleten raken of kapot gaan.
3. Als u uw rek te zwaar belaadt, kan het ook breken of inzakken.

Om de risico’s te beperken, is het handig om uw magazijn goed te organiseren.

Hoe kan u uw magazijn gestructureerd organiseren?

Er bestaan meerdere middelen om botsingen tussen machines en opslagrekken te vermijden of te verzachten. Zo kan u bijvoorbeeld schokdempers of een Beschermingsrail met rubberen schokdemper gebruiken. Als machines tegen uw rekken botsen, gaat het rek minder snel stuk dankzij de extra beschermlaag.

Al onze oplossingen bestaan uit felle kleuren. Vaak is de rekbescherming geel of geel/zwart. Zo valt ze goed op voor de mensen die met machines in de buurt van het rek komen. De stootranden zijn niet alleen goed zichtbaar, ze zijn ook vaak schokabsorberend, waardoor er geen schade is aan het rek als er tegen gebotst wordt. Bijgevolg gaan uw rekken veel langer mee.

U vindt in deze categorie alles wat u nodig heeft om uw installaties goed te onderhouden. Kies voor een verticale bescherming langs de palen of poten van uw rekken. U kan ook iedere horizontale lade apart beschermen door een Verplaatsbare lage barrière voor legbordstelling te gebruiken.

Installatie van uw materiaal in het magazijn

Denk eraan om de afstanden tussen de verschillende rekken te respecteren. Zorg ervoor dat de verschillende rekken ver genoeg uit elkaar staan zodat de toestellen nog vlot kunnen passeren. Zorg voor een duidelijke, gestructureerde indeling van uw magazijn. Daar kan de Vloermarkering voor magazijn u onder andere bij helpen: door lijnen te plakken tot waar de vorkheftrucks mogen rijden, kan u al heel wat botsingen vermijden. Met de vloermarkering kan u de weg waar de toestellen passeren duidelijk afscheiden van de plaatsen waar materialen opgeslagen liggen.

Duid de gevaren aan

Om de risico’s in te perken, kan u de bedieningsvakman van de machines vragen om extra alert te zijn. U kan hem daar ook aan helpen herinneren door signalisatie te plaatsen in de vorm van een vloermarkering of een bord. U kan ook waarschuwen voor vallende voorwerpen dankzij het bord “waarschuwing voor vallende voorwerpen”.

Aanvullende producten - rekbescherming


Seton stelt een gamma voor met Magazijnrekken . Zo kan u uw producten in de hoogte ordenen en bespaart u plaats.
Om te zorgen voor een compleet beheer van uw magazijn raden we u aan om ons gamma Magazijn en Voorraadbeheer te bezoeken. Daarin vindt u alles wat u nodig heeft om uw magazijn volledig in te richten.

Om zowel de werknemers als de rekken te beschermen, kan u Stootranden en Aanrijdbeveiliging aanschaffen. Zo wordt de schok wat gedempt tijdens een botsing en zijn de gevolgen van een botsing vaak beperkt.

Daarnaast kan de werkgever zijn werknemers beschermen door Persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM aan te bieden. Zo kunnen de medewerkers eventueel een helm dragen zodat ze beschermd zijn als er zaken op hun hoofd vallen.