0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Veiligheidsrecipiënten

Advies nodig? Advies nodig? Waarvoor dienen veiligheidskannen? Met onze veiligheidsrecipiënten kunt u chemische, ontvlambare en gevaarlijke producten gemakkelijk vervoeren en opslaan. De verven en coatings zijn uiterst bestendig en tasten de inhoud niet aan. Onze plunjerkannen, dompelkannen en veiligheidskannen zijn ook vervaardigd uit materialen die bestand zijn tegen schokken ‒ die u wel het best zoveel mogelijk vermijdt. Met onze veiligheidsrecipiënten loopt u geen enkel risico om ook maar een druppel van uw product te verliezen. Zo vermijdt u mogelijke schade. Kortom, uw producten zijn veilig.

19 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster

Wat moet u weten over onze veiligheidsrecipiënten?


Van welk materiaal is uw veiligheidsrecipiënt het best gemaakt?

Door de bank genomen is staal het meest gebruikte materiaal. Dat is stevig en tast uw product aan de binnenkant van de veiligheidskan in de meeste gevallen niet aan. Er zijn ook veiligheidsrecipiënten uit polyethyleen. Die zijn beter geschikt voor bepaalde stoffen zoals aceton, dat wel reageert op staal. De verwerking en opslag van ontvlambare producten zijn overigens onderhevig aan een strikte regelgeving.

Hoe geeft u dit type producten de juiste identificatie mee?

Voor heel wat gevaarlijke producten is het verplicht om ze te voorzien van een heldere identificatie. Het is dus aangewezen om uw veiligheidsrecipiënten een duidelijk leesbaar label mee te geven met de juiste pictogrammen, bij voorkeur conform aan de ISO 7010-norm. Ook raden we aan om uw zware vrachtwagens van identificatie te voorzien, zodat het duidelijk is welke stoffen er precies vervoerd worden.

Veiligheidsrecipiënten: koopadvies


Essentiële kwaliteiten voor veiligheidsrecipiënten

Veiligheidskannen, die meestal vervaardigd zijn uit metaal, dienen om potentieel gevaarlijke vloeistoffen te vervoeren (zoals ontvlambare, bijtende of chemische stoffen) in alle veiligheid. Omdat ze een duurzame coating hebben, blijft de inhoud onaangetast. De veiligheidskannen zijn meestal uitgerust met een kraan of een schenktuit om de inhoud gemakkelijk te kunnen overgieten zonder dat iemand gevaar loopt. Met een plunjerkan kunt u eenvoudig en veilig een reinigingsdoek of spons bevochtigen met een bepaald product. Doordat de overtollige vloeistof naar het bodemreservoir terugvloeit, verspilt u quasi geen product. Zo vermijdt u dat het chemische product rondspettert en kunt u heel nauwgezet de nodige hoeveelheden doseren die u met uw doek opneemt. Net als al onze andere veiligheidsrecipiënten heeft ook deze plunjerkan een veiligheidssysteem dat tegen vlammen beschermt.

De werking van onze veiligheidsrecipiënten

Onze veiligheidsrecipiënten zijn uitgerust met vlambeveiliging. Brandbare vloeistoffen kunnen geen vuur vatten als ze opgewarmd worden of bij hevige temperaturen. De vlambeveiliging zorgt er immers voor dat de vloeistof nooit in contact komt met lucht. Het scharnierdeksel zorgt er ook voor dat er zo weinig mogelijk dampen kunnen ontsnappen uit de kan. Uw brandbare producten zijn dus optimaal beveiligd en zijn zo heel lang bestand tegen brand.

Andere interessante producten


Wie met veiligheidsrecipiënten aan de slag gaat, kan zich het best goed beschermen. Het is aangewezen om veiligheidsbrillen en chemisch bestendige handschoenen te gebruiken, maar ook deze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) kunnen helpen om mogelijke risico's in te perken.
Stel dat u in een moment van onoplettendheid toch wat van uw chemische product morst, dan kunt u vlug ingrijpen met ons industrieel absorptiemateriaal. Al die soorten producten bergt u bovendien ook het best op in een van onze veiligheidskasten, die ook geschikt zijn voor ontvlambare materialen. Raadzaam is ook om de veiligheidsrecipiënten duidelijk te voorzien van etiketten ter identificatie van gevaarlijke producten. Met onze uitrustingen voor het transport van gevaarlijke producten kunt er ten slotte voor zorgen dat ook de vrachtwagens die deze producten vervoeren, voldoen aan de ADR-normen voor zichtbare signalisering rond transport van gevaarlijke stoffen.