Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Oogspoelflessen en toebehoren

Wanneer contact met de ogen zich voordoet, is het belangrijk om snel een oogspoeling te gebruiken om de gevolgen zo goed mogelijk te beperken. Seton biedt u een gamma van aangepaste oogspoelingen aan in functie van uw noden. Ontdek er neutrale oplossingen voor spoeling en oplossingen voor spoeling op basis van zout of diphoterine.

20 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Welke oplossing kiezen? Seton raadt u aan:
Er bestaan 2 oplossingen van oogspoeling:
De zoutoplossing tegen deeltjes van buitenaf
Het is een steriele oplossing van natriumchloride (0.9%) die het mogelijk maakt om te voorkomen dat deeltjes van buitenaf in het oog terechtkomen zoals metalen deeltjes, stof of ook vuil om een extra besmetting van het oog te vermijden.
In aanvulling op de oogspoeling, kunnen oogstaafjes gebruikt worden. In feite zal het gebruik van een steriel oogstaafje toelaten om het deeltje in het oog te verwijderen zonder het te verwonden. Het deeltje zal aan het staafje kleven of zal naar de buitenkant van het oog geduwd worden zonder risico.
De neutrale oplossing tegen zuren en alkalimetalen
Het is een steriel dot watten van actieve fosfaat (4.9%) die in staat is om snel chemische producten te neutraliseren (zuren en sterke basen). Het neutraliserende effect van de neutrale pH verhindert de eerst brandwonden in tegenstelling tot het kraantjeswater die slechts een effect van verzachting heeft.
De meeste personen die een ongeval hebben, beschikken niet over oogbescherming. Voor een optimale bescherming, biedt Seton u een uitgebreid gamma van veiligheidsbrillen (veiligheidsbril, gelaatsscherm, glazen masker).
Voor meer informatie, ontdek onze webpagina over oogspoeling.