Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Oogdouches

Daar waar er risico’s voor besmetting bestaan door spatting van producten, is het aangeraden om oogspoeling te installeren dicht bij de gevarenzone (minder dan 10 seconden wandelen). Voor een zachte en snelle reiniging van de ogen, biedt Seton u een gamma van muurstations en zuilstations voor oogspoeling aan, overeenkomend met de geldende normen.

13 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Belangrijke informatie betreffende oogspoelingen.
Plaatsen van gebruik
Alle plaatsen waar er een risico bestaat voor besmetting van het lichaam, het gezicht en/of de ogen met gevaarlijke substanties en chemische bereidingen voor de gezondheid.
Industrieën, laboratoria, gemeentelijke ateliers, hospitalen, onderwijsinstellingen, zwembaden, garages, etc.
Installatie
Veiligheidsuitrustingen moeten overal geïnstalleerd zijn waar er een potentieel risico bestaat tot blootstelling aan gevaarlijke materialen. In geval van ongevallen die ter plaatse plaatsvinden, is het noodzakelijk om verschillende uitrustingen te voorzien.
Oogspoelingsinstrumenten en veiligheidsdouches moeten geïnstalleerd zijn dichtbij zones met een mogelijk risico. Een persoon moet toegang kunnen hebben tot de apparatuur in minder dan 10 seconden ( normaal een afstand van 15 tot 30 meter maar minder dan 8 meter in gevarenzone).
De veiligheidsapparatuur moet verbonden worden met waterleidingen van drinkbaar water.
Temperatuur van het water
Voor het comfort van het slachttoffer en om de blessures niet te verergeren, moet het water worden verzacht, volgens de Europese normen EN 15154-1 en EN 15154-2, en moet de temperatuur van het water moet tussen 15 en 37°C liggen.
Zichtbaarheid
Op uw oogspoeling moet AFNOR NFX 08003 duidelijk vermeld staan door middel van een gestandaardiseerd bord. Ook mag de toegang tot de oogspoeling niet verhinderd worden door obstakels. Seton stelt u ter beschikking van borden en pictogrammen betreffende eerste hulp ISO 7010.
Onderhoud
Een algemene controle moet op zijn minst 2 keer per jaar uitgevoerd worden om het goede onderhoud en de werking van uw oogspoelingapparatuur te controleren. Twijfel niet om het systeem van keuringsstickers te gebruiken om de laatste datum van controle aan te duiden van uw oogspoeling.
Voor meer informatie, ontdek ons informatieboek betreffende oogspoelingen.