Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Nood- en oogdouches

Lichamelijk contact met chemische producten kan ernstige gevolgen hebben: ernstige brandwonden, verlies van het zicht… Nooddouches zijn dus noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om de gevolgen van een blootstelling aan chemische producten door een ongeval te beperken. Seton biedt u een uitgebreid gamma aan nooddouches aan, speciaal uitgerust voor binnen en buiten.

19 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

De reiniging met behulp van waterspoeling wordt beschouwd als de meest praktische en beste noodbehandeling, op voorwaarde dat dit binnen de 15 seconden na het ongeval gebeurt.
Het uitstellen van de behandeling, zelfs enkele seconden, kan een ernstige blessures veroorzaken.

Het is aanbevolen dat het blootgestelde deel van het lichaam onmiddellijk gereinigd wordt met een grote hoeveelheid propere vloeistof onder lage druk gedurende ten minste 10 à 15 minuten. Dit zijn de eigenschappen van een nooddouche.

De periode van reiniging of spoeling kan veranderen volgens het type van besmetting:
Op zijn minst 5 minuten in het geval van chemische producten die lichte irritatie veroorzaken
Op zijn minst 20 minuten in het geval van substanties die gematigde tot erge irritaties veroorzaken.
20 mintuten in het geval van bijtende producten die geen stoffen beschadigen.
Op zijn minst 60 minuten in het geval van bijtende producten (de meeste alkali , fluorwaterzuren, carbolzuren, etc.) die stoffen beschadigen.

Denk eraan dat nooddouches en oogspoelingen regelmatig gecontroleerd worden als deze zich in een vuile omgeving bevindt. Dan wordt een wekelijkse of maandelijke controle sterk aangeraden. Gebruik hiervoor Controlestickers voor vochtige omgevingen of Keuringsstickers voor vochtige omgevingen - Geplastificeerd weefsel . Ze laten toe om op een visuele manier te zien wanneer de laatste keuring werd uitgevoerd of wanneer de volgende moet plaatsvinden. Zo kunt u ook gemakkelijker de planning opmaken.

Preventie is uiteraard ook een belangrijke maatregel om ongevallen met chemische producten te voorkomen. Bekijk hiervoor gerust ons gamma Persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM .