Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Antiseptica

Ongevallen met schaafwonden en/of snijwonden of met vreemde deeltjes in het oog moeten meteen worden schoongemaakt om zo infecties te vermijden. Gebruik bij voorkeur aangepaste oplossingen zoals chloorhexidine, isopropyl alchol, fysiologische zoutoplossingen enz. Denk er bij de verzorging ook altijd aan om steriele verbanden te gebruiken opdat er geen vuiltjes in de wonde kunnen terechtkomen.

1 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Antiseptica zijn belangrijk om eventuele wonden na een ongeval te ontsmettten en te reinigen om zo verdere infecties te vermijden. Wanneer de wonden slechts oppervlakkig zijn, bijvoorbeeld schaaf -of snijwonden, volstaan de ontsmettingsmiddellen uit dit gamma om vuiltjes te verwijderen. Als het gaat om diepere en/of grotere wonden, is het belangrijk om deze eventueel eerst te ontsmetten en daarna een arts te raadplegen voor een verdere behandeling.

Twee gekende onderdelen van een antiseptisch middel zijn isopropyl alcohol en chloorhexidine. Beiden hebben een uitstekende ontsmettende werking en worden vooral gebruikt voor oppervlakkige wonden. De spray zorgt ervoor dat u gemakkelijk en zonder verspilling de wonde kunt ontsmetten. Let erop dat u ook de huid rond de wonde behandelt! Wanneer u een schaartje of een pincet gebruikt, gebruik dan ook de spray om deze schoon te maken.
Beide middelen bestaan ook onder de vorm van individueel verpakte ontsmettingsdoekjes. Ze garanderen meer hygiëne en kunnen overal gemakkelijk mee genomen worden.

Na de behandeling, laat u best de wonde eerst aan de lucht drogen om daarna af te dekken met een steriel verband of een pleister. Bekijk hiervoor ons gamma Pleisters en verbanden .

Wanneer u kleine, vreemde deeltjes in het oog krijgt, die u duidelijk hinderen tijdens het werken en een mogelijke infectie kunnen teweegbrengen, is het belangrijk om die op een hygiënische manier te verwijderen. Seton raadt u de fysiologische zoutoplossing aan. Mocht dit niet de nodige verlichting brengen, gebruikt u beter een oplossing uit ons gamma Nooddouches, oogdouches en oogspoelingen .

Ten slotte is voorkomen nog altijd beter dan genezen! Ontdek onze gamma's Aanrijdbeveiliging , Antislipproducten en accessoires maar zeker ook Persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM om werkongevallen te voorkomen.