Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

EHBO Handleidingen

Op dezelfde manier als het EHBO-tasje, vervolledigen de handleiding en de instructiepanelen de eerste hulp uitrusting. Ze laten toe aan iedereen die geen opleiding heeft genoten om in staat te zijn de goede bewegingen te maken om een leven te redden. Seton biedt u een uitgebreid gamma aan van handleidingen betreffende eerste hulp.

1 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wist u dit?
Het eerste wat u moet kennen over eerste hulp is de methode P A S of B W R:
B (P) van beschermen (protect)
W (A) van waarschuwen (alert)
R (S) van redden (save)
BESCHERMEN
Beschermen is het garanderen van de veiligheid van slachtoffers en getuigen van een ongeval of van het volledige incident. U moet een einde maken aan de risico’s die een ongeval kunnen verergeren of aan de gevaren die kunnen aanhouden op de plaats van het ongeval en die verbonden zijn met zijn omgeving, zijn materiële oorzaak of zijn getuigen.
WAARSCHUWEN
Waarschuwen is het teweegbrengen van een snelle start van aangepaste eerste hulp op de plaatsen van het ongeval. Men waarschuwt meestal de politie en de brandweer. Men kan eventueel de ambulancedienst verwittigen in geval van ernstige verwondingen.
REDDEN
De persoon die het slachtoffer redt heeft 3 doelen. Hij/ zij moet het slachttoffer in leven houden, verergering van de toestand van het slachtoffer verhinderen en zijn herstel vergemakkelijken. Hij/zij moet dus snel handelen, maar in alle rust en moet ook de situatie analyseren.