Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Gebodsborden en -pictogrammen PBM

Advies nodig? Advies nodig? Hoe uw werknemers beschermen tegen ongevallen? Sommige werkomgevingen kunnen een bedreiging vormen voor de veiligheid of gezondheid van uw werknemers of bezoekers. Dan zijn gebodsborden PBM en pictogrammen PBM onontbeerlijk en in de meeste gevallen wettelijk verplicht. Sowieso wilt u als werkgever geen enkel risico lopen dat een werknemer of bezoeker aan uw bedrijf een letsel zou oplopen. De borden PBM duiden duidelijk aan welke persoonlijke beschermingsmiddelen aangewezen zijn om te dragen in welke zone. Dat kan gaan om een veiligheidshelm, een stofmasker, een veiligheidsbril, werkhandschoenen ... Voor elk type bescherming is er wel een pictogram beschikbaar.

1-74 van 358 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Gebodsborden en pictogrammen PBM: verplicht in een risicovolle werkomgeving


Bedrijven die risicovolle activiteiten ontplooien op de werkvloer, zijn verplicht om duidelijk te omschrijven onder welke omstandigheden er persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden gebruikt door werknemers en bezoekers. Ze moeten ook duidelijk aanduiden waar ze nodig zijn. Onder de noemer Seton Motion bieden we een geheel eigen reeks pictogrammen aan die aanduiden dat persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht zijn. Het gaat om harde stickers met animatie die op duidelijke en opvallende manier aanduiden welk PBM nu exact gedragen moet worden. Daarnaast prijken in ons gamma ook een reeks ToughWash-stickers speciaal ontworpen voor de voedingsindustrie. Deze stickers zijn bestand tegen hogedrukreiniging en ook verkrijgbaar in metaaldetecteerbare versie. Ze kunnen aanduiden dat het verplicht is om veiligheidshandschoenen te dragen, of een veiligheidsbril, geluiddempende oorkap, of veiligheidsschoenen.
Het is extreem belangrijk om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen in werksituaties die een bedreiging kunnen vormen voor de fysieke integriteit van werknemers of bezoekers op de werkvloer. Het is dan ook raadzaam om op zoveel mogelijk plaatsen aan die verplichting te herinneren. Bij voorkeur duidelijk zichtbaar vanuit zoveel mogelijk hoeken. Het grote voordeel van onze pictogrammen is dat ze volledig personaliseerbaar zijn. Op deze pagina kunt u starten vanuit een silhouet en verder zelf de tekst en de aangewezen pictogram kiezen en zo duidelijk maken welke persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht zijn.

Handschoenen verplicht

Het is nu eenmaal eigen aan handenarbeid dat de handen constant gevaar lopen. Ze kunnen verpletterd geraken, in aanraking komen met brandbare of bijtende stoffen of met scherpe voorwerpen die snijwonden kunnen veroorzaken. Het is dan ook aangewezen om werknemers zoveel mogelijk op die gevaren te wijzen met het pictogram Veiligheidshandschoenen verplicht.

Veiligheidsbril verplicht

Geen kwetsbaarder lichaamsdeel dan het oog. Bovendien kan schade aan het oog vaak onomkeerbaar zijn. Letsels aan het oog moeten dus te allen tijde vermeden worden. Dat kan door overal en altijd duidelijk zichtbaar het pictogram Oogbescherming verplicht aan te brengen.

Geluiddempende oorkap verplicht

In sommige werkomstandigheden moeten werknemers aan de slag met zware machines die enorme trillingen veroorzaken of constant sterk geluid produceren. Het is raadzaam die geluiden zoveel mogelijk af te zwakken of te elimineren. Zo wordt gehoorschade vermeden. Het pictogram Gehoorbescherming verplicht wijst op de gevaren.

Veiligheidsschoenen verplicht

Wie met zware werkinstrumenten in de weer is, laat al eens iets vallen. Als er zware gewichten op de voeten terechtkomen, kan een werknemer lange tijd buiten strijd zijn. Of erger nog, helemaal werkonbekwaam worden. Met het pictogram Veiligheidsschoenen verplicht worden werknemers eraan herinnerd dat ze beschermend schoeisel moeten dragen.
Op de werkvloer loert het gevaar om elke hoek. Ons gamma aan pictogrammen met persoonlijke beschermingsmiddelen is dan ook onuitputtelijk:

Contacteer ons telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of per e-mail of vraag een online offerte op.