0800 58 082

Aanrijbeveiliging magazijn

Vele gebouwen bevatten muren, installaties, radiatoren, vensterbanken, … met scherpe en uitstekende hoeken en randen. Een val of een botsing kan ernstige verwondingen veroorzaken bij uw werknemers alsook uw materiaal beschadigen. Seton stelt u aanrijbeveiliging voor uw magazijn voor om dit in de toekomst te vermijden.

1-40 van 174 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Filteren :
Reflectie  
Neen(48)
Niet reflecterend(44)
Ja(6)
Retroreflecterend(4)
Kleur  
Geel/Zwart(91)
Geel(42)
Zwart(36)
Wit(24)
Grijs(23)
Rood/Wit(19)
Rood(9)
Fluo geel/Zwart(7)
Blauw(7)
Groen(5)
Transparant(3)
Rood/Geel(2)
Paars(2)
Fluo geel/Rood(1)
Wit/Blauw(1)
Groen/Wit(1)
Licht graniet(1)
Donkergrijs(1)
Lichtgrijs(1)
Roze(1)
Grijs/Wit(1)
Fluo geel(1)
Stootbanden  
Hoekprofiel(40)
Oppervlak(36)
U-profiel(13)
Hoekbeschermer(11)
Buis en kabel(8)
Paal(8)
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

FAQ


Wat zijn de voornaamste risico’s op ongevallen?


Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot ongevallen, dit zijn de belangrijkste risico’s:
- Het risico op verwondingen door te vallen op scherpe of uitstekende hoeken.
- Het risico op schokken en botsingen door slecht zichtbare obstakels.
- Werken in smalle ruimtes of ruimtes met laaghangende balken of plafonds.

Hoe kunt u die risico’s voorkomen?


U kunt het gevaar in de eerste plaats signaleren met de juiste borden. Daarnaast hebben ook stootranden een signalerende functie. Als er desondanks toch een botsing gebeurt, dan werken deze stootbanden schokabsorberend. Zo wordt het risico op verwondingen sterk verlaagd. U kunt deze producten dus installeren op alle plaatsen waar iemand zich kan stoten en zo bezeren.

Welke materialen worden er gebruikt voor stootranden?


Deze schokdempende producten worden gemaakt volgens een heel speciale procedure. De kern bestaat uit soepele polyurethaanschuim (purschuim), die een goede bescherming biedt tegen schokken en tegen de impact bij een botsing. Purschuim absorbeert schokken beter dan rubber, dat stijver en harder is. Het andere grote voordeel van dit soort schuim is dat het flexibel is: u kunt de stootranden dus probleemloos installeren op gebogen oppervlakken.
Purschuim is slijtvast, bestand tegen chemische stoffen, bestand tegen temperaturen van -40°C tot +100 °C. Het is dus een heel stevig materiaal dat geschikt is voor gebruik in verschillende, veeleisende omstandigheden, zoals in magazijnen en fabrieken, zowel binnen als buiten.
De beschermlaag van polyurethaan beschermt (zoals het woord het zegt) het purschuim tegen uv-stralen, zodat de stootband niet verkleurt. Daarnaast beschermt dat bovenste laagje ook tegen scheuren en krassen van voertuigen, karren of gelijk welk ander object dat ertegen kan botsen. Als laatste zorgt het ook voor een mooie afwerking, zonder verfnaden.

Keuzehulp


Welke vorm beschermt tegen welk gevaar?


Een hoek, een muur, een rand of een andere vorm. We hebben voor elke toepassing een geschikt model in de gepaste afmetingen:
- Hoekprofielen: stootranden voor hoeken beschermen hoek van (ongeveer) 90°C. Ideaal voor rekken, kasten, hoeken van muren etc.
- Platte profielen: deze bescherming is ideaal voor alle platte oppervlakken, zoals muren, deuren, plafonds etc.
- U-profielen stootranden in U-vorm bieden beschermen tegen de scherpe, uitstekende randen van IPN-balken, tafelboorden, rekken etc.
- Ronde profielen: voorkomen schade aan kabels of leidingen die aan de muur of het plafond hangen. Die zijn extra gevaarlijk omdat er gemakkelijk aan gehaperd kan worden.
- Hoekbeschermers: deze beschermen delicate punten zoals hoeken van tafels, meubels ... Daarnaast maken ze ook de verbinding tussen de stootranden over de lengte.

Welke kleuren kunt u kiezen?


Stootbanden absorberen niet alleen de schok, ze waarschuwen ook voor het gevaar. Dankzij hun kleuren zijn uw werknemers voorzichtiger op risicoplaatsen. Daarom stellen we deze stootbanden beschikbaar in verschillende kleuren, gaande van neutrale kleuren (voor kantooromgevingen) tot contrasterende kleuren die voor extra zichtbaarheid - en dus extra veiligheid - zorgen.

- Geel/zwart: standaardkleuren om gevaar te signaleren, specifiek voor stilstaande obstakels.
- Fluogeel/zwart: de fluorescentie geeft extra zichtbaarheid aan de gele kleur.
- Fotoluminescent geel/zwart: dankzij fotoluminescentie geeft de stootrand licht in het donker het licht af dat overdag werd opgestapeld. Ideaal om nooduitgangen en evacuatieroutes aan te duiden.
- Rood/wit: kleurencombinatie die vaak gebruikt wordt in het kader van brandpreventie of op parkings.
- Rood/wit retroreflecterend: de retroreflectie kaatst het licht dat erop komt (door koplampen bv.) terug in de richting waarvan het kwam.
- Zwart: discreet kleur, geschikt voor kantooromgevingen.
- Wit: discreet kleur, ideaal voor ziekenhuizen, laboratoria …

Welke afmetingen bestaan er?


Deze bescherming uit purschuim is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Daarnaast kunt u de lengte ook altijd zelf aanpassen door gewoon met een schaar op de gewenste lengte te knippen. De standaardlengtes zijn:
- 1 meter: voor korte afstanden, combineerbaar met meerdere voor een grotere afstand.
- 5 meter: voor grote afstanden, gemakkelijk te installeren dankzij de flexibiliteit. Verkocht op rol.

Welke bevestigingsmethodes bestaan er?


In functie van het soort ondergrond (metaal, hout, beton …) kiest u beter de ene of de andere bevestigingsmethode:
- Zelfklevend: het is belangrijk dat de stootband goed kleeft aan het oppervlak, zodat stof geen kans heeft om eronder te kruipen. Dat zou er namelijk voor zorgen dat de stootrand loskomt.
Daarom hebben onze producten een erg sterke kleeflaag die op bijna alle, niet-poreuze ondergronden plakt.
Gemakkelijk te installeren door beetje bij beetje de liner eraf te halen.
- Op plaat: wanneer u een stootrand op een poreuze of niet-klevende ondergrond wilt bevestigen is het beter om het product vast te schroeven. De stootbanden die daarvoor geschikt zijn, bevatten een stalen plaat aan de onderkant. Die plaat verstevigt het profiel en beschermt de ondergrond. Gemakkelijk te installeren dankzij de voorgeboorde gaten.
- Magnetisch: een tijdelijke oplossing om te installeren op metaaloppervlakken.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten